15. Uluslar Arası MEB Robot Yarışması

Ülkemizde mesleki ve teknik eğitimdeki niteliğin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, ortaokul ve dengi okullar, ortaöğretim ile yükseköğretim öğrencilerinin eğitim süreçlerinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilmeleri, ürün geliştirebilmeleri, bilimsel düşünebilmeleri, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmeleri, öğrencilere endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve bu konudaki deneyimlerinin paylaşılması, öğrencilerin kendilerine güven duyabilmeleri, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olabilmeleri amaçları ile Bakanlığımız tarafından Uluslararası MEB Robot Yarışması düzenlenmektedir. Mesleki eğitimi tanıtma ve mesleki eğitime yönlendirme kapsamında bu yılki yarışmada ortaokul ve dengi okullarda eğitim gören öğrenciler belirlenen kategorilerde yarışmaya katılabilecektir.

Detaylı bilgi için Tıklayınız.

Yarışma klavuzuna ulaşmak için Tıklayınız.

TRANSLATE with x English
Arabic Hebrew Polish
Bulgarian Hindi Portuguese
Catalan Hmong Daw Romanian