Okul Aile Birliği

01.12.2021 3459

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU

OKUL AİLE BİRLİĞİ GENEL KURUL TOPLANTISI

 

TOPLANTI TARİHİ   : 26/09/2021

TOPLANTI SAATİ     : 15.30

 

GÜNDEM MADDELERİ:

1. Açılış ve yoklama.

2. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde istiklal marşının okunması.

3. Açık oylama ile veli üyeler arasından bir divan başkanı ve bir kâtip seçiminin yapılması.

4. Okul Müdürü İbrahim BİŞİ 'nin Açılış Konuşması,

5. Yönetim kurulu ve denetleme kuruluna asıl ve yedek olarak liste halinde oylanarak seçim yapılması. 

            •Yönetim Kuruluna; veliler arasından 5 asıl ve 5 yedek üye seçiminin açık oylamayla seçilmesi.

            • Denetleme Kuruluna; Merkez Komisyonu tarafından seçilen 2 asıl öğretmen üye ve 2 yedek öğretmen üye dışında veliler arasından 1 asıl ve 1 yedek üyenin açık oylamayla seçilmesi.

6. Bir önceki döneme ait yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporlarının görüşülmesi ve ibra edilmesi.

7. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi.

8. İhtiyaçların giderilmesine yönelik okul-aile birliği yönetim kurulunun yetkilendirilmesi.

9. Hizmet kalitesinin yükseltilmesine ilişkin önerilerin görüşülmesi.

10. Genel konuların görüşülmesi,

11. Dilek ve temenniler.

 

 

 

 

GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

 

1. Açılış ve yoklama.

Mustafa Kemal Ortaokulu 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantısı daha önceden belirlendiği şekilde 26 Eylül 2021 Cuma  günü saat 15:30'da başladı. Gerekli katılımın sağlandığı görüldü. Gündem maddelerinin okunmasının  ardından yeni gündem maddesinin eklenmesine gerek duyulmamıştır. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

 

2. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde istiklal marşının okunması.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve değerli silah arkadaşları ile ebediyete intikal etmiş tüm aziz şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okundu.

 

3. Açık oylama ile veli üyeler arasından bir divan başkanı ve bir kâtip seçiminin yapılması.

Mustafa Kemal Ortaokulu 2021-2022  Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantısı için Geçici Divan Kurulu için Başkan ve Yazman seçimi yapıldı. Geçici Divan Kurulu Başkanı olarak  Erhan AĞHAN ; yazmanlığa Abdullah KÖMÜRLÜ seçildi.

 

4. Okul Müdürü İbrahim BİŞİ'ın Açılış Konuşması,

Okul Müdürümüz İbrahim BİŞİ açılış konuşmasını yaptı. Eğitim öğretimde başarının yakalanması için anne ve babalara düşen önemli görevlere değindi.

(Konuşma Metni Ek-1,Yazımız ekinde sunulmuştur.)

Okul Müdürü İbrahim BİŞİ Mustafa Kemal Ortaokulu  Okul –Aile Birliği Yönetim Kurulu  üyelerini davet etti.Okul Müdürü İbrahim BİŞİ yaptıkları çalışmalarda, gösterdikleri gayretlerinden dolayı birlik üyelerine teşekkür etti.

 

 

5.Yönetim kurulu ve denetleme kuruluna asıl ve yedek olarak oylanarak seçim yapılması. 

Divan Kurulu Başkanı: "Şimdi de 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Yeni "Yönetim Kurulu" ve "Denetleme Kurulu"  oluşturulması için seçim yapılacaktır."

 

•Yönetim Kuruluna; veliler arasından 5 asıl ve 5 yedek üye seçiminin açık oylamayla seçilmesi.

 

SN

ASİL ÜYELER

(Veli)

YEDEK ÜYELER

(Veli)

1

 

MESUT BAL

2

BERAT EMİR

HÜSEYİN KİRAZ

3

HAKAN AYDOĞDU

CEMAL KILIÇ

4

MEHMET OĞUZ

FİLİZ BULUT

5

ERHAN AĞHAN

MERYEM OLÇAR

 

 

 

 

            • Denetleme Kuruluna; Öğretmenler Kurulu tarafından seçilen 2 asıl öğretmen üye ve 2 yedek öğretmen üye dışında veliler arasından 1 asıl ve 1 yedek üyenin açık oylamayla seçilmesi.

SN

ASİL ÜYELER

YEDEK ÜYELER

 

1

Sadullah KARAKAYA

ŞÜKRÜ DAĞ

(Veli )

2

Dilek BAYRAKTAR

MRTVE SASTICI

(Öğretmen)

3

Müzeyyen GÜR

HATİCE AYDIN

(Öğretmen)

 

 

            Yapılan oylama sonucunda yukarıda isimleri yer alan velilerimiz 2017-2018 Eğitim öğretim yılı için, Karakaya İlkokulu/Ortaokulu Okul –Aile Birliği "Yönetim Kurulu" ve "Denetleme Kurulu asil ve yedek üyeliklerine oybirliği ile seçilmişlerdir.

 

6. Bir önceki döneme ait yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporlarının görüşülmesi ve ibra edilmesi.

2020/2021 Eğitim Öğretim yılı Mustafa Kemal Ortaokulu Okul –Aile Birliği Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu okundu.

(Yönetim Kurulu Raporu Ek-2,yazımız ekinde sunulmuştur.)

 

Okul Aile Birliği Denetim Kurulu Başkanı tarafından 2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Denetleme Kurulu Raporu okundu.

(Denetleme Kurulu Raporu Ek-3,yazımız ekinde sunulmuştur.)

 

7. 2021/2022 Eğitim-Öğretim yılı tahmini bütçesinin görüşülmesi.

Divan Kurulu Başkanı ,"Şimdi Tahmini Bütçe okunacak ve oylanacaktır." 2021/2022 Eğitim öğretim yılı Tahmini Bütçe okundu.

Oylama sonucu: 2021/2022 Eğitim Öğretim yılı Tahmini Bütçe oy birliği ile kabul edildi.

(2021/2022 Eğitim Öğretim yılı Tahmini Bütçe Ek-4,yazımız ekinde sunulmuştur.)

 

8. İhtiyaçların giderilmesine yönelik okul-aile birliği yönetim kurulunun yetkilendirilmesi.

Divan Kurulu Başkanı:"Şimdi de Yeni Yönetim Kuruluna harcama yapabilmesi için yetki verilmesi ve oylanması gerekmektedir."

-Okulun ihtiyaçlarını karşılamak için mal ve hizmet satın almak ,

-Milli bayramlar,anma,kutlama günleri,belirli gün ve haftalar ile düzenlenecek tören ve toplantıların giderlerine katkıda bulunmak

-Öğrencilere sağlık ve temizlik alışkınlıkları kazandırmada alınacak ortak tedbirler için katkı sağlamak

-Okula yapılan ayni ve nakdi bağışları kabul ederek kayıtlarını tutmak

-Sosyal,kültürel etkinlikler ve kampanyalar düzenlemek ve ailede,okulda,çevrede öğrencilerle diğer çocukların iyi alışkanlıklar kazanmaları ,iyi birer vatandaş olmalarını sağlayıcı tedbirler alınmasında okul yönetimine yardımcı olmak,

-Eğitim-öğretimle ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmak

-Maddi imkanları yeterli olmayan öğrencilere maddi-manevi destek sağlamak gibi okulun her türlü ihtiyacının karşılanmasında yeni oluşturulan Yönetim Kuruluna harcama yapabilmesine oy birliği ile yetki verildi.

 

9. Hizmet kalitesinin yükseltilmesine ilişkin önerilerin görüşülmesi.

Okulun eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi ve geliştirilmesi amacıyla;çalışma komisyonları oluşturulmasına,okulda uyulması gereken kurallar hakkında velilerin bilgilendirilmesine,velilerle işbirliği yaparak çocukların iyi alışkanlıklar kazanmaları için okul yönetimine yardımcı olunmasına,özel eğitim gerektiren öğrenciler için ek eğitim faaliyetlerinin düzenlenmesi ve desteklenmesine,okulun teknolojik donanımlarının geliştirilmesine,çocuklara zengin oyun araç-gereçleriyle donanımlı oyun ortamları sunulmasına,okul veli kaynaşmasını sağlayıcı sosyal etkinliklere ağırlık verilmesine karar verildi. Okulumuzun yeni olması dolayısıyla eksikliklerinin ivedilikle belirlenip, giderilmesi için okul aile birliği yönetim kuruluna yetki verilmesi gerektiği belirtilmiştir.Okulumuzun 5. Sınıflarının İngilizce ağırlıklı hazırlık sınıfı olması nedeniyle

 

10. Genel konuların görüşülmesi

Destekleme ve Yetiştirme Kursları'nın hangi günler yapıldığı ve giriş-çıkış saatleri hakkında bilgi verildi. Başarılı olunabilmesi için öğrencilerin dersleri takip etmeleri, devamsızlık yapmamaları gerektiği konuları üzerinde duruldu.

 

Divan Kurulu Başkanı: "Değerli velilerimiz, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederiz."

 

11. Dilek ve temenniler.

Mustafa Kemal Ortaokulu  2021/2022 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantısı, hayırlara vesile olması temennisi ile sona erdi.

 

 AÇILIŞ KONUŞMASI                                EK-1

Değerli Veliler

2021-2022 Eğitim ve öğretim yılı 1.Dönem Okul Aile Birliği Toplantımıza hoş geldiniz. Okul, çocuklarımızın geleceklerini şekillendirmeleri adına hayati adımların atıldığı, tatlı hayallerin kurulduğu ve kararların alındığı bir dönemdir.

Biz Mustafa Kemal Ortaokulu idaresi, öğretmenleri ve çalışanları olarak yarınımızın teminatı çocuklarımızın bu dönemlerini en iyi, en güvenli, en başarılı şekilde geçirmeleri için çaba harcıyoruz.

Mustafa Kemal Ortaokulu 2021-2022 Eğitim öğretim  yılı itibarıyla  özel eğitim snıfı  4 şube 10 öğrenci; 5 Sınıf 15 şube 525 öğrenci; 6 Sınıf 13 şube 434 öğrenci; 7. Sınıf 12 şube 433 öğrenci; 8. Sınıf 12 şube 425 öğrenci; olmak üzere toplamda  1827 öğrenci ile  eğitim öğretimine devam etmektedir.

  Okul Müdürü,  3 Müdür yardımcısı, 100 öğretmen, 1 yardımcı hizmetli ile eğitim öğretimi gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz.

            Çocuklarımızın yarınlara en iyi biçimde hazırlanmalarını sağlamak için veli-okul işbirliğini en verimli seviyeye ulaştırmak okulumuzda önemli bir amaçtır. Bu amaca ulaşmada en önemli katkıyı sağlayabileceğimiz kurul da kuşkusuz Okul-Aile Birliği'dir. Ortak hedefimiz olan çocuklarımızın her anlamda başarısı için okul-veli işbirliğinin en somut çalışma alanı olan Okul-Aile Birliği'ni bu Öğretim Yılı'nda oluşturmak amacıyla toplanmış bulunmaktayız.  

Çocuğunuzun  iyi bir öğretim kurumuna devam etmesi veya iş hayatına tam olarak hazırlanarak başarı  göstermesi hepimizin başarısı olacaktır. Başarıda olduğu gibi başarısızlıkta hepimizin ortak sorumluluğu olacaktır. Bu düşünceden hareketle sorumluluklarımızın gereğini yerine getirmek zorundayız. Öğrencilerimizin başarısı için okul idaresi ve öğretmenler olarak elbette görevlerimizi yerine getirmek zorundayız ve bu amaçla da çalışıyoruz, sizlerden de destek istiyoruz.

Okulumuzdaki eksikleri okul yönetimiyle beraber tespit edip bunların çözümü için hep beraber uğraş verdiniz .Okulumuza sahip çıkalım. Unutmayınız ki okul, yöneticilerin veya öğretmenlerin değil  sizlerindir. Evladınız evde yaşadığı kadar okulda da yaşamaktadır. Evladınızın gününün 6 saatini geçirdiği kurumun gelişmesi için gücünüz  ölçüsünde yardımcı olmalısınız.  Sizler okula  katkıda bulunmasanız da çocuklarınız eğitimlerini tamamlayacaklar,  ancak eksik ve yetersiz olarak...  Yeterli  ve kaliteli bir eğitim ortamında çocuklarımızın eğitim alması için okul yönetimine yardımcı olmalısınız.

  Sizlerin katkısıyla okulumuzun sorunları daha kısa sürede çözülecektir ve sürekli kaliteli eğitim almaları sağlanacaktır.  Anlayışınıza  ve göstereceğiniz desteğe  şimdiden teşekkür ederiz.

 

                                                                                              İbrahim BİŞİ

                                                                                              Okul Müdürü

 

 

 

 

                                                                                                                                                      EK-4

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ

2021/2022 ÖĞRETİM YILI TAHMİNİ BÜTÇE

 

GİDER TAHMİNİ BÜTÇE

1.

Bakım Onarım Giderleri

6000 TL

2.

Dayanıklı Tüketim Malları alımı

24000 TL

3.

Kırtasiye ve Büro Malzemesi Alımları

10000 TL

4

Hizmet Alımı

5000 TL

 

GİDER   TOPLAMI

45000TL

 

 

 

 

 

 

GELİR TAHMİNİ BÜTÇE

1.

Bağışlar ve Yardımlar

30000 TL

2.

 Kantin Kira

15000 TL

 

GELİR   TOPLAMI

45000 TL

 02-12-2021