OKULUMUZUN TARİHÇESİ

25.08.2020 1140

MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU

             Okulumuz 1941 yılında Atatürk ortaokulu adıyla eğitime başlamış, 1997-1998 yılında Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, 2012-2013 Öğretim yılında Mustafa Kemal Ortaokulu adını almıştır. Okulumuz ilimizin en eski ve de en köklü okullarından biridir. Toplam 18.750 m2 alanının 823 m2   zemin üzerine inşa edilmiş, 4 katlı derslikli, bağımsız spor salonu, 1 Fen bilgisi laboratuarı, 1 bilişim teknolojileri sınıfı, zengin kütüphanesi, özel hazırlanmış matematik ve müzik sınıfları, teknoloji tasarım ve görsel sanatlar sınıfı, 6 İdare odası, geniş ve büyük oyun sahaları ve geniş koridorlarıyla mükemmel  fiziki alanla  öğrencilerimize hizmet vermektedir.

             Okulumuzda 5 İdareci, 100 öğretmen, 2 memur, 7  hizmetli ikili öğretim sürdürülmekte, sınıf mevcutlarımız  standartlara uygun  ortalama her şubede 25-30 öğrenci çok rahat geniş sınıflarda eğitim görmekte bu da öğrencilerin başarılarının arttırılmasında büyük etkendir.

             Okulumuzda  özel eğitim alt sınıfı bulunmaktadır. Mustafa Kemal Ortaokulumuzda toplam 1865 Öğrenci mevcuttur.

             Okulumuz açılışından günümüze kadar  binlerce mezun vermiş  büyük başarılar kazanmıştır. Her yıl katlamalı olarak Fen Liselerine, Anadolu Liselerine ve diğer Meslek Liselerine öğrenci yerleştirmiş ve yerleştirmeye de devam etmektedir.

             Çağımızın  tüm teknoloji imkânları sağlanmış öğrencilerin başarıları için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir.

 

             Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmek  onların yeteneklerini keşfetmek, ilgi ve istidatlarına yönelik çalışmalar yapmak için okulda sporda; basketbol, futbol, satranç,  folklor ve masa tenisi gibi sosyal etkinlikler yapılmaktadır.