İnternet Etiği

İnternet Etiği

İnternet etiği internet ortamında kabul edilebilir yada kabul edilemez davranışları tanımlayan kurallardır. Özellikle son 10 yılda internetin yaygın bir iletişim aracı olarak kullanılmaya başlanılmasıyla oldukça önemli hale gelmiştir. Ülkemizde hala internet etiğinin önemi ve internet suçları kavramları maalesef tam olarak yerleşmiş değildir. Genel olarak, dilimizle söylediğimizde suç olan ya da başkalarını rahatsız eden cümleleri, internet üzerinden yazmak ta aynı şekilde suçtur ve internet etiğine aykırıdır. Bunun yanı sıra spammer olarak tarif edilen, bir mesajı çok sayıda göndermek anlamına gelen durum da internet etiğine aykırı bir durumdur.

14.02.2023 112

Bilgi Güvenliği:

Avrupa'daki okullar arası çevrim içi bir ağ oluşturan eTwinning'in en önemli önceliği bu ağın güvenli ve etik kurallara uygun biçimde işlemesidir.  Çalışmanın büyük çoğunluğu çevrimiçi olarak yapıldığından, öğretmenler ve öğrenciler çalışmalarının özel olarak kalabileceği ve dış kullanıcıların erişemeyeceği korunmuş bir alanda güvence altındadır.

eTwinning platformu, Internet güvenliğinin çok büyük bir rol oynadığı alanlara sahiptir:

-  eTwinning Masaüstü: Öğretmenler bağlantı sağlayabilir, ağa bağlanabilir, kaynakları paylaşabilir ve gelecekteki proje çalışmaları için plan yapabilirler.

-  eTwinning TwinSpace: Öğretmenler ve öğrenciler işbirlikçi bir projede birlikte çalışırlar.

Bu kısıtlı alanların her ikisi de ve bunlara iliskin araçlar kullanıcı adı ve şifre ile koruma altındadır. eTwinning ekibi bu güvenlik düzeyinin en üst seviyede olduğunu garantiler ve hatta okul saatleri dışında evden çalışan öğretmen ve öğrenciler bile güvence altındadır.

Öğretmen olmayan kullanıcılar yada sahte isimlerle kullanıcı hesabı oluşturanla, portaldan silinmektedir. Portalda bu tür davranışların bilgi güvenliği ve internet etiği açısından suç teşkil ettiğini hatırlatmak isteriz.

Konu ile ilgili daha fazla bilgi almak için aşağıdaki adrese bakınız.

http://etwinning.meb.gov.tr/internet-etigi